Mitä jos vähän onkin tarpeeksi?

sunset in heart hands

 

Liian moni tapaamani ihminen jättää liikkumisen kokonaan jos ei pysty / ehdi / kykene tekemään vähintään tuntia päivässä. Se, ettet voi suoriutua ja suorittaa asioita ”täydellisesti” -mitä se ikinä onkaan – ei tarkoita sitä, että pitäisi jättää kokonaan tekemättä. Tai se, että sinulla meni hetken aikaa tosi hyvin elämäntapojen suhteen, sitten tuli sitä ja tätä ja nyt on syöty sokeria kaksin käsin kolme viikkoa, eikä olla liikuttu kertaakaan.

Ystäväni Joni kertoi joskus osuvan esimerkin, jota olenkin viljellyt ahkerasti: ”Jos sä kävelet Tampereen keskustassa ruuhka-aikaan ja huomaat, että housuistasi on vetoketju rikki. Et säkään tee niin, että repäiset loputkin housut jalastasi ja huudat ”Noni!” Vaan ehkä nyit paitasi helmaa hieman alemmas, jatkat matkaa ja toivot, ettei kukaan huomannut.” You get the point?

”Mä nyt oon tällain on/off-tyyppi.””Mutku mä oon tällainen suorittaja.” Entäs jos et olisikaan. Näitä ja monia muita tämän kaltaisia lausahduksia kutsutaan uskomuksiksi. Uskomukset ovat meidän itsemme tai jonkun toisen meihin istuttamia ajatuksia ja ikään kuin leimoja otsatauluissamme. Uskomukset määrittävät tekemistämme ja ajatteluamme tekemisistämme käsittämättömän paljon. ”Kun mä nyt vaan oon tämmönen.” Sanoo kuka? Sinäkö? Mitä jos muuttaisit mielipidettäsi itsestäsi. Toisinaan muut määrittelevät sinua ja uskomuksia sinusta sen mukaan miten itse ajattelet, toimit ja touhuat.

Jos olet joskus ollut sellainen tai tällainen, voi asia olla tänään aivan toisin. Valitettavan moni lähipiiristäsi saattaa vielä käyttää sinusta tuollaisia lauselmia ”kun sä nyt oot…”. Itse olen pyrkinyt tämän kaltaisesta ajattelusta aktiivisesti pois, enkä toivo sitä enää omilta läheisiltänikään. Seuraavan kerran kun tokaiset ystävällesi, että kun sä nyt oot tommonen. Ajattele uudelleen ja mieti sanojasi.

On- ja off-asennon välissä on paljon muitakin säätöjä ja mittaria voi liu’uttaa portaattomasti siihen suuntaan miten mieli tekee. Tärkeätä on tiedostaa, millaiset voimakkaat uskomukset tekemisiäsi ohjailevat.

Ajatuksesi määräävät todellisuutesi. Millaisessa todellisuudessa haluat elää? Olisitko mielummin se, joka ainakin yrittää. Tekee sen hetkisen parhaansa. Voi olla, että se jää tänään hyvään aamiaiseen ja viiden minuutin reippailuun. Se on sata kertaa ennemmän kuin niiden tekemättä jättäminen.

Se ettet ole tänään jaksanut syödä hyvin, ei tarkoita sitä, että koko päivän täytyy sen takia mennä pilalle. Aina voit tehdä seuraavan aterian kunnollisista ruoka-aineista ja syödä sen rauhassa, ajatuksella ja hyvällä fiiliksellä. Se, mikä on tärkeintä, on juuri nyt. Ei se, mikä oli eilen tai mitä on huomenna.

Tai se, että olit ajatellut aloittaa kuntoremontin. Et sitten aloittanutkaan, koska siihen vaadittavat keinot ovat liian rankkoja lähtötilanteeseesi nähden. Mitä jos tekisitkin tänään 10 minuttia jotakin kuntoasi kohottavaa? Jos se on liikaa niin tee 5 minuuttia. Takki päälle, lenkkarit jalkaan ja kortteli ympäri. Ehkä se kortteli venyykin kahdeksi kortteliksi? 10 minuuttia kolme kertaa viikossa on jo 26 tuntia vuoden aikana. Se on paljon enemmän kuin ei yhtään.

Yhteenvetona:

  • Mieti mitä ajattelet. Ajatuksesi määräävät todellisuutesi.
  • Toisinaan vähän on ihan tarpeeksi. Jos voit tehdä vain vähän, älä jätä kokonaan tekemättä.
  • Aloita heti! Ei huomenna, ei ylihuomenna, ei maanantaina. Heti.

Voit aloittaa oman jumppakärpäsurasi vaikkapa tällä helpolla kehonpainotreenillä. Riippuen kierrosten määrästä, menee aikaa treeniin viidestä minuutista noin varttiin. Tee oman kunnon mukaan ja pidä pidemmät tauot jos syke ei ehdi palautua antamillani ajoilla.

  1. Askelkyykky vuorojaloin 10 toistoa / jalka. Tauko 60sek.
  2. Lapapunnerrukset 10 toistoa. Tauko 60sek.
  3. Kyykky + pystypunnerrus 10 toistoa. Tauko 60sek. (Voit käyttää esim täytettyjä juomapulloja punnuksina, jos kotoa ei löydy muuta)
  4. Vuorikiipeilijä 20toistoa /jalka. Tauko 120sek.

Tee näitä neljää liikettä kiertoharjoitteluna ensin vaikkapa 1-2 kierrosta, seuraavalla viikolla nostat kolmeen kierrokseen jne.

Sinä olet paras versio itsestäsi ❤

PS. Jos et pärjää näiden juttujen työstämisessä yksin niin pliis, tuu mun tiimiin! Ajanvaraus Tampereella info@optimalperformance.fi ja puh. 050-4145280. Tehoryhmätreeneihin mahtuu vielä, ryhmät ti 7:30 ja ke 16:30

Myös Oikotie Optimaaliin 2.0 on käynnistynyt ja ilmoittautua voi aina 17.1. asti TÄSTÄ alehinnalla 169€ (norm 199€).

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s